Rabu, 7 Januari 2015

Tips memilih bebola ikan


www.fakarudinft.blogspot.com


 Meloyakan!!! itu boleh digambarkan kepada sebuah kilang yang menghasilkan kek ikan dan bebola ikan yang terletak Jalan Paya terubong. Kementerian Kesihatan Malaysia melalui Jabatan Kesihatan Negeri telah melakukan pemeriksaan mengejut terhadap premis tersebut. Penemuan yang amat memeranjatkan untuk produk yang menjadi kesukaan ramai, tentunya dibuat bahan iringan dalam menu produk makanan berasaskan mee.

Pekerja yang memakai apron kotor dan menggaul ikan kisar tanpa menggunakan sarung tangan. Minyak menggorengkan amat menyedihkan, hitam dan di goreng berdekatan longkang kilang. Peralatan untuk memproses bebola ikan ini juga telah berkarat dan boleh membahayakan pengguna yang memakan produk ini.


Bahagian Keselamatan dan Kualiti MakananJabat
Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan
Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan

Tiada ulasan: